Tandori csirke

default user icon
5 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db tisztított, grillezni való csirke
  • Az első 5 ízesítő:
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér,
  • 2 mokkáskanál őrölt kömény,
  • késhegynyi reszelt szerecsendió,
  • 2 teáskanál só
  • A második 7 ízesítő:
  • 6 evőkanál joghurt,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 2 teáskanál pirospaprika,
  • 2 evőkanál borecet,
  • késhegynyi őrölt kurkuma,
  • fél teáskanál só
  • A harmadik 4 ízesítő:
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 2 mokkáskanál őrölt bors,
  • 1 teáskanál kardamom

Elkészítés

    Elkészítés: Fejtsük le a csirkéről a bőrt, hegyes késsel vágjunk egy-egy mély nyílást a combokon és a melleken! Tegyük egy csészébe az első 5 fűszert. Egy teáskanál hátlapjával jól nyomkodjuk össze, dörzsöljük be vele a csirkét. Hagyjuk állni 8 órát! Sütés előtt egy órával keverjük össze a második 7 fűszert. Kenjük be ezzel is a csirkét, hagyjuk állni egy órát! Ezt követően rakjuk zománcozott tepsibe a páclével együtt. Keverjük össze a harmadik négy fűszert, és öntsük a csirkére. Tegyük közepesen meleg sütőbe, állandóan - néha :) - locsolgatva süssük puhára. Ha kész, öntsük le róla a húslét - ha maradt :) - és addig főzzük, míg mártássá nem sűrűsödik. Vágjuk a csirkéket négyfelé, kenjük be a mártással. Tegyük forró (grill)sütőbe a csontos oldalával lefelé, és addig süssük, amíg a mártás megszárad rajta, ill. a hús aranybarnára pirul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lohnerné K.Piroska 5 évvel ezelőtt
Nagyon sok ,finom csirkesültet ettem már,-no de ilyet!! Isteni finomra sikerült.Nagyon szépen köszönöm a receptet.
Gaál Péter 9 évvel ezelőtt
:-))
Csetneki Anna 9 évvel ezelőtt
Kedves Péter! Nagyon köszönöm, hogy velünk is megosztottad ezt a gasztronómiai tökélyt!
Detti 9 évvel ezelőtt
Nyaúú
Detti 9 évvel ezelőtt
Nyaúú

Hasonló Receptek

Magazin