Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tandori csirke

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tandori csirke

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 593
  • Elküldve: 64

Hozzávalók:

  • 2 db tisztított, grillezni való csirke
  • Az első 5 ízesítő:
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 2 mokkáskanál őrölt kömény
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 2 teáskanál só
  • A második 7 ízesítő:
  • 6 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál Vénusz olaj
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál borecet
  • késhegynyi őrölt kurkuma
  • fél teáskanál só
  • A harmadik 4 ízesítő:
  • 2 evőkanál Vénusz olaj
  • 1 evőkanál citrom
  • 2 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál kardamom

Elkészítés:

Fejtsük le a csirkéről a bőrt, hegyes késsel vágjunk egy-egy mély nyílást a combokon és a melleken! Tegyük egy csészébe az első 5 fűszert. Egy teáskanál hátlapjával jól nyomkodjuk össze, dörzsöljük be vele a csirkét. Hagyjuk állni 8 órát! Sütés előtt egy órával keverjük össze a második 7 fűszert. Kenjük be ezzel is a csirkét, hagyjuk állni egy órát! Ezt követően rakjuk zománcozott tepsibe a páclével együtt. Keverjük össze a harmadik négy fűszert, és öntsük a csirkére. Tegyük közepesen meleg sütőbe, állandóan - néha :) - locsolgatva süssük puhára. Ha kész, öntsük le róla a húslét - ha maradt :) - és addig főzzük, míg mártássá nem sűrűsödik. Vágjuk a csirkéket négyfelé, kenjük be a mártással. Tegyük forró (grill)sütőbe a csontos oldalával lefelé, és addig süssük, amíg a mártás megszárad rajta, ill. a hús aranybarnára pirul.

Megjegyzés:

A receptet Gaál Péter küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 5. namama
    2011. február 23. (szerda) 11:02
    Nagyon sok ,finom csirkesültet ettem már,-no de ilyet!! Isteni finomra sikerült.Nagyon szépen köszönöm a receptet.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
  • (bmamika)
  • (Jooann)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept