Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tamás szelet

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1/2 dl tej
  • A mázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl víz
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag babapiskóta
  • A locsoláshoz:
  • rum
  • tej

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a krémet. A tejet összefőzzük a liszttel, a porcukorral és a vajjal, majd levesszük a tűzről, folpackkal beborítjuk, és félretesszük hűlni.
    2. A tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a mézet, a kakaóport, a tojást és a szódabikabónát összekeverjük, majd egy kevés tej hozzáadásával összegyúrjuk, és elfelezzük. Mindkettőt kinyújtjuk, és egy tepsi hátoldalán, előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
    3. A mázhoz a cukorból, a vízből és a kakaóporból sűrű főzetet készítünk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat is.
    4. Az egyik megsült lapot tálcára tesszük, erre kenjük a krém felét. A babapiskótát ráhelyezzük a krémre, majd meglocsoljuk egy kevés rumos tejjel. A maradék krémet is rákenjük, és ráhelyezzük a második lapot. Végül csokimázzal bevonjuk a tetejét.

      Nagymama házi süteményei >>> 

      MENNYEIEN KRÉMES FINOMSÁGOK >>> 

      A legjobb receptek babapiskótával >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin