Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tamarindos lazac

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 8 db bőrös lazacfilé (kb. 100 g, 2,5 cm vastag szeletek)
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 8 jégsalátalevél
  • A mázhoz:
  • 6 evőkanál tamarindpaszta
  • 1 érett banán (feldarabolva)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kicsi piros chilipaprika (kimagozva)

Elkészítés

    Elkészítése:
    1. A lazac előkészítése: Az ujjaival győződjön meg róla, hogy a hal szálkamentes-e, és amennyiben szükséges, csipesszel távolítsa el a szálkákat. Öblítse le a filét hideg folyó víz alatt, és papírtörlővel törölje szárazra.
    2. Helyezze a filéket egy lapos tálba, és dörzsölje be a halat köménnyel. Amíg a mázat elkészíti, szobahőmérsékleten pihentesse kb. 20 percig.
    3. A máz: Mixerrel keverje össze a hozzávalókat, amíg egy lágy krémet nem kap. Öntse a krémet egy közepes méretű serpenyőbe, forralja fel, majd csökkentse a hőmérsékletet, és főzze további 5 percig.
    4. Kenje be a filéket a mázzal, és grillezze bőrével lefelé direkt módszerrel, közepes hőfokon, kb. 8-10 percig. Félidőben, vagy amikor a bőre ropogósra sült, fordítsa meg. Tálaláskor kenje be a megmaradt mázzal, és tekerje a salátalevélbe.

    Ez a fogás a lazac erőteljes, zamatos ízét kombinálja a tamarind édes-savanyú ízhatásával. A tamarind egy roppant ízletes és ropogós bevonatot képez a lazacon. A tamarindpasztát keresse a nagy élelmiszerláncok nemzetközi polcain, vagy ázsiai és indiai élelmiszerüzletekben.

    Előkészítési idő: 20 perc
    Grillezési idő: 8-10 perc

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin