Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Takarékos zöldségkrémleves

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • maradék húsleves a benne főtt zöldségekkel ( répa, gyökér, vöröshagyma, zeller, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, krumpli, stb.)
  • tejszín
  • kevés liszt (el is maradhat)
  • fokhagyma
  • reszelt szerecsendió
  • zöldpetrezselyem (el is maradhat)

Elkészítés

    Elkészítés: Ezt a levest akkor készítjük, ha kimarad a húslevesben főtt olyan zöldség, ami nem kell senkinek. Ezt, valamint jó sok fokhagymát egy kevés maradék levessel felfőzünk. Ha szükséges a lémennyiséget pótolni, vizet teszünk hozzá, valamint húsleveskockát vagy ételízesítőt. A zöldségeket turmixgépben pépesítjük, majd újra felfőzzük a levessel együtt, hozzáadva egy késhegynyi reszelt szereecsendiót. Tejszínes habarással besűrítjük, a tetejére frissen vágott zöldpetrezselymet szórunk. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk, melyre egy szelet sajtot olvasztunk a sütőben.

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerű leves, a vasárnapi nagy húsleves-trakta után könnyű hétfői ebéd vagy vacsora, s külön öröm, hogy semmit nem kellett kidobni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

milike71
Szerintem nagyon okos dolog így felhasználni a maradékot + nem kell agyalni a következő napi levesen + egyszerű és gyors!
Brumibaby
Mindazok számára, akiknek nem nyilvánvaló, a levest az elkészítés után haladéktalanul tálaljuk és elfogyasztjuk. Ellenkező esetben néhány nap múlva tényleg megromlik. De nem a sok forralástól. És ez a legtöbb ételre igaz...
bogdana
Természetesen.
rebusbaba
Természetesen, a sok forralástól nem romlik meg.
bogdana
Ha a maradék húslevest másnap ennyiszer felforraljuk, garantált, hogy megromlik. Bocs.

Hasonló Receptek

Magazin