Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tahini (szezámpaszta)

10 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A tahini elkészítéséhez a szezámmagot egy kávédarálón vagy késes aprítóban megőröljük.
  2. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk.
  3. Végül a citromlével ízesítjük. A tahinit felhasználhatjuk humusz vagy csicseriborsókrém ízesítéséhez, de házi pitával fogyasztva is nagyon finom.

Megjegyzés

A humusz egyik alkotóeleme is, de önmagában is fogyasztható.
A tahini (tahina) őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, amely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A közel-keleti (arab-zsidó) konyha ételeihez a hántolt szezámmagból készült, míg a kínai, japán, koreai konyha a hántolatlan szezámmagból készült tahinit használja.

Kisebb üvegbe téve, ujjnyi olívaolajat öntve a tetejére, hosszabb ideig eltartható.
- edvagvolgyi

Ezek is érdekelhetnek

Friss