Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tagliatelle al pesto

default user icon
8 4.8/5

Hozzávalók

  • 25 dkg friss tagliatelle
  • 3 dkg friss bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,6 dl (kb. 5 ek) extra szűz olívaolaj
  • 3 ek reszelt parmezán (ha van, fele arányban Pecorino Romano sajt)
  • 2-3 ek fenyőmag

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint.
    2. A bazsalikomot és a fokhagymát krémesre turmixoljuk az olívaolajjal, majd hozzákeverjük a reszelt parmezánt, és 2 evőkanál forró vizet adunk hozzá.
    3. Belekeverjük a tésztát, jól átforgatjuk, és azonnal találjuk.

Megjegyzés

Eredeti genovai specialitás. Csak frissen tálaljuk!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

norbi911
Én a recept szerint friss bazsalikomból és fokhagymábol készítettem, frissen gyúrt tésztával. Nekem fantasztikus volt az íze! Az egyszerűségében van a lényeg, és persze a friss hozzávalókban!
Fanni6
Ha boltban veszitek, a Barilla pestoja a legjobb. Én nem tudom megunni.
Szelina
Én boltban vettem pestot, borzalmasan szörnyű íze volt. Nem lesz a kedvencem.
Szelina
Én boltban vettem pestot, borzalmasan szörnyű íze volt. Nem lesz a kedvencem.
Szelina
Én boltban vettem pestot, borzalmasan szörnyű íze volt. Nem lesz a kedvencem.
ancsapamcsa
szerintem a parmezánt inkább hagyjátok ki, ha a 90 napos diétát űzitek!
nikizoli
Szia Edina! Hol lehet pecirino romano sajtot és fenyőmagot kapni?Milyen jellegű boltban?;Én nem pesti vagyok..
Eva V. Baine
A pesto nagyon sok mindenre ugyszinten felhasznalhato, pl. egy kanal a minestroni levesbe, vagy egy szelet sult halra. Remek izt ad a kruplipurenek is, vagy parolt rizsnek. En altalaban megcsinalok 3-4 adagot. IKb. 3-4 honapig elall a melyhutoben, csak akkor ne tegyel bele sajtot es ontsel meg a tetejere egy keves olajat. Udv. Eva

Hasonló Receptek

Magazin