Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tafelspitz (Főtt marhafartő)

MME MME
4.4/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 50 dkg marhafartő, marhacsont,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 2 liter víz,
  • 1 evőkanál só,
  • metélőhagyma (snidling)

Elkészítés

Elkészítés: A csontot és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséget hideg vízben tesszük fel főni, s a húst csak akkor adjuk hozzá, amikor a víz már forr. Így a hús jobb ízű lesz, mert a pórusok összezáródnak, s a nedv a húsban marad. A párolás lassú tűzön mintegy két órát tart. Ha a hús megpuhul, a levét leszűrjük, annyit azonban a fazékban hagyunk, hogy a hús a felszeletelésig melegen maradjon. Szeletelésnél a rostokat keresztbe vágjuk, előmelegített tálba helyezzük a szeleteket és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.

A bécsi főtt marhahúshoz sokféle köretet szoktak kínálni. Nem hiányozhat a pirított hagymás burgonya, az apróra vágott metélőhagymával megszórt tartármártás és a tormás almapüré, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk, hogy almakompótot villával szétnyomunk, kevés tormát reszelünk rá, és jól elkeverjük. Ezen kívül spenótot, karottát, finomra vágott vörös káposztát is szoktak adni hozzá. És nem hiányozhat az asztalról a sör.

Ezek is érdekelhetnek