Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Taco guacamoléval

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • A guacamoléhoz:
  • 2 db érett avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom leve
  • 1 tk közepesen csípős mustár
  • bors
  • A tacóhoz:
  • 12 db tortilla lap
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 7,5 dkg paradicsom
  • 1-2 db chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 8 levél fejes saláta
  • 1 db chilibabkonzerv (20 dkg)
  • 15 dkg marhafartő
  • őrölt pirospaprika (erős)

Elkészítés

    1.

    Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, a héjából kiszedjük a húsát, majd egy villával szétnyomkodjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük, és az avokádóhoz keverjük. A citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot beledolgozzuk.

    2.

    A tacóhoz a lila hagymát megtisztítjuk, és az egészet vékony karikákra vágjuk. A paradicsomokat és a chilipaprikát megmossuk, felnegyedeljük, kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, átpréseljük, majd az egészet egy evőkanál olajban 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

    3.

    A salátaleveleket jól megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. Az uborkát is megmossuk,majd kisebb kockákra vágjuk. A babot felmelegítjük. A húst finomra vágjuk, és a maradék olajban két perc alatt pirosra sütjük, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.

    4.

    A tortilla lapokat kicsit átmelegítjük egy felforrósított serpenyőben. A salátát, és a zöldségeket, a hússal és a babbal együtt a félbehajtott tortillába halmozzuk. Guacamoléval tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin