A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk, és sima masszává keverjük.180 fokos sütőben, 20 perc alatt két piskótát sütünk belőle egy kisebb tortaformában.
Mindkét piskótát kettévágjuk. A krémhez karamellizáljuk a cukrot. Közben a tejszínt felmelegítjük (de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel). Ha megkaramellizálódott a cukor, óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínt, egyneművé keverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (ez több órába is telhet).
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hideg krémhez adjuk. A krémet habverővel kemény habbá verjük, majd kis időre újra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel, és befedjük vele a tortát. A díszítéshez a cukrot megkaramellizáljuk és egy sütőpapírra öntjük úgy, hogy szépen elterüljön. Ha megszilárdult, kisebb darabokat törünk belőle, és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.