Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás tábortűz torta

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 dkg cukor karamellizálva
  • 4 dl tejszín
  • 2 db lapzselatin
  • A díszítéshez:
  • csokis hengerek
  • 10 dkg cukor karamellizálva

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk, és sima masszává keverjük.180 fokos sütőben, 20 perc alatt két piskótát sütünk belőle egy kisebb tortaformában.
  2. Mindkét piskótát kettévágjuk. A krémhez karamellizáljuk a cukrot. Közben a tejszínt felmelegítjük (de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel). Ha megkaramellizálódott a cukor, óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínt, egyneművé keverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (ez több órába is telhet).
  3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hideg krémhez adjuk. A krémet habverővel kemény habbá verjük, majd kis időre újra a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. A lapokat megtöltjük a karamellás krémmel, és befedjük vele a tortát. A díszítéshez a cukrot megkaramellizáljuk és egy sütőpapírra öntjük úgy, hogy szépen elterüljön. Ha megszilárdult, kisebb darabokat törünk belőle, és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.

Megjegyzés

Itt az ősz, kezd lehűlni a levegő, melegedjetek hát e szép és látványos torta mellett. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek