Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos hamburger buci

default user icon

Hozzávalók

  • A zsömléhez:
  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 mk só
  • 3 ek cukor
  • 60 ml napraforgó olaj
  • 2,5 dl tej
  • 7 g instant élesztő
  • 1 db tojás
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

    1. A buci összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk. (Nyugodtan készíthetjük dagasztógépben is!) Ha kész, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    2. Ha a tészta megkelt, 8 egyenlő részre vágjuk és zsömle formájúra alakítjuk. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.
    3. Ha ismét megkelt, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 195 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.

    LENMAGOS MINI HAMBURGER>>> 

    GRILL CAMEMBERT SAJTOS HAMBURGER>>> 

    HAMBURGER TÜKÖRTOJÁSSAL ÉS ROPOGÓS BACONNEL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin