Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűztorony sajtos krumplipürével és sült tökkel

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • sertés szűzérme
  • hagyma
  • bors
  • szeletelt bacon
  • édeskömény gumó
  • paradicsom
  • gomba
  • olaj
  • A krumplipüréhez:
  • 1 kg főtt krumpli
  • 2 dl forralt tej
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • Valamint:
  • 1 db sütőtök

Elkészítés

Elkészítés: A szűzérmét lemosom, és 1,5 cm-es darabokra vágom. Ahány darabra vágtam a húst, annyi szelet hagymát, egész fej gombát, paradicsomkarikát és édesköményszeletet vágok fel.

A húst sózom, borsozom, egy hőálló tálat kiolajozok, majd fogpiszkáló segítségével egymásra rakom a szeleteket, alulra kerül a hús, rá a hagyma, a paradicsom, az édeskömény és a gomba, majd az egészet 1 szelet baconnel letakarom.

Előmelegített sütőben, alufólia alatt 200 fokon 70 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, a levével meglocsolom, és addig sütöm, amíg szalonna ropogós lesz (légkeverés, infra segít rajta).

A tököt ugyanakkor a sütő aljára csempészem, feldarabolva, sülhet együtt a hússal egy lapos tepsiben.

A krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, áttöröm, forralt tejjel, vajjal, reszelt sajttal lágyítom, szerecsendióval, sóval utánaízesítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss