Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye Wellington-módra

MME MME
4.2/5
75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A hagymát, a gombát megtisztítjuk, a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és ropogósra pirítjuk benne a szalonnát a hagymával és a gombával. Végül elkeverjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és félrehúzzuk. A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy bele tudjuk tekerni a húst. Az egyik széléből levágunk egy csíkot, ebből készítjük a díszítést (ezután maradjon akkora a tészta, hogy beleférjen a hús). A nagy tésztalapra kenjük a gombás masszát, ráfektetjük a húst, és körbetekerjük a tésztával. A tojássárgáját elkeverjük egy evőkanálnyi vízzel, a széleket megkenjük, és alaposan összenyomkodjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tekercset tepsibe fektetjük úgy, hogy az összeillesztés kerüljön alulra. A tészta tetejét megkenjük a tojással, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a tésztacsíkból csillagokat, fenyőfákat, stb. szúrunk ki, és az utolsó 5 percre a hús mellé tesszük a sütőbe. A húst 10 percig pihenni hagyjuk, majd felszeleteljük. Minden szeletre egy-egy darab fűszervajat teszünk, és hagyjuk elolvadni. Vajban párolt zöldbabot, burgonyagratint kínáljunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 1100 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss