Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye vörösáfonyával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kétujjnyi vastagságúra szeleteljük, tenyérrel kissé lelapítjuk, majd sózzuk, és lisztben megforgatjuk. A serpenyőben felforrósított vajon a húsra kérget sütünk, majd kivesszük és félretesszük.

A pecsenyelét felöntjük a borral, hozzáadjuk a leveskockát, az áfonyát és a mazsolát, valamint az áfonyadzsemet. Összeforraljuk, majd a húst is beletesszük. Lisztes vajjal vagy tejszínnel besűrítjük, kevés citromlével ízesítjük.

Körete lehet vörösáfonyás jázmin rizs, amit pár csepp citromlével ízesítünk.

Megjegyzés

A pecsenyelét önmagában, levének párologtatásával sűrítettem közepes sűrűségűre. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss