Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye roston tejszínes zöldséggel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szűzpecsenye
  • borskeverék durvára törve
  • olaj
  • A körethez:
  • 2 dl tejszín (vagy tejföl)
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg vegyes zöldségkeverék
  • bors
  • oregano
  • olaj
  • mustár
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét lemossuk , elfelezzük, és hosszában több vékony szeletet vágunk. Minden darabot megsózunk, vékonyan beolajozunk és a borskeverékkel megszórjuk. A rostsütőt felmelegítjük, és a húst pár perc alatt megsütjük.

A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a megpucolt és vékonyra szelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, végül a zöldségkeveréket is hozzáadjuk, ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínt egy kanálnyi liszttel elkeverve hozzáöntjük, besűrítjük.

Párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Egy nagy lábosba vizet töltök, és ezzel szoktam lenyomni a húst a rostserpenyőben, így nem ugrik össze. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss