Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye kenyértésztában

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg tisztított sertésszűz
  • 20 dkg magozott zöld olívabogyó
  • 15 dkg bacon
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A kenyértésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1 dkg só
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 60 dkg sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • kevés barnacukor

Elkészítés

Elkészítés: A baconszeleteket 180 fokos sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kihűlt, mozsárban apróra törjük. Az olívabogyót leturmixoljuk. Az olívát, a szalonnát, a zsemlemorzsát és a tojást összekeverjük.

A sertésszüzet 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindenütt kérget sütünk rá. Félretesszük, majd az aljuk kivételével körbekenjük az olívás pasztával. Így nem áztatjuk el a tésztát alul.

A kenyérhez langyos vízbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős vizet, megsózzuk, (fűszerkeveréket is adhatunk hozzá), hozzáadjuk az olívaolajat, alaposan bedagasztjuk, majd langyos helyen fél órán át kelesztjük.

Újra átgyúrjuk, és 4 egyforma cipóra osztjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és mindegyik tészta közepébe 1-1 húst teszünk, a tésztába burkoljuk.

200 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, vizes ecsettel átkenjük a tetejét, így szép fényes lesz.

Közben a sárgarépákat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, összekeverjük olvasztott vajjal és barnacukorral. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek