Szűzpecsenye érmék színes körettel

Hozzávalók

  • 8 szelet kb.2 cm vastag szűzpecsenye
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zöldségleves alaplé
  • Színes köret sárgarépából és céklából:
  • Hozzávalók:
  • 1 bébi cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    1. A szűzpecsenyét tenyerükkel egy kicsit megnyomkodjuk. Egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál mustárral összekeverünk, teszünk bele két csipetnyi frissen őrölt borsot, és a hússzeleteket beleforgatjuk. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
    2. Amikor sütni szeretnénk, a tepsibe olajat öntünk, felforrósítjuk, a húst megsózzuk, és beletesszük az olajba, rátesszük a vajat, és amikor egyik oldala szép színt kap, megfordítjuk ( 2-3 perc), majd elősütjük a másik oldalát is. Forró zöldségalaplevet adunk hozzá, és alacsony hőfokon, kb. 15 percig pároljuk.
    3. Színes köret elkészítése: a sárgarépát és a céklát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, majd rátesszük a vajat, belerakjuk a zöldségeket, csipetnyi sóval ízesítjük és 3-4 percig sütjük - nem pároljuk! -, miközben folyamatosan forgatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin