Elkészítés: Először a gombás tölteléket készítjül el: a finomra vágott vöröshagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára. Konyhai késes gépbe tesszük, pürésítjük, majd a serpenyőbe visszatesszük, sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojássárgát és a vágott petrezselymet. Annyi zsemlemorzsával keverjük el, hogy képlékeny masszát kapjunk.
A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajban körbesütjük. A gombakrémmel bevonjuk, és körbetekerjük a baconszeletekkel, majd beburkoljuk a forrázott kelkáposztalevelekkel. Majorannával, sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.
Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük kb. 165 fokon, majd 200 fokra emeljük a hőt, és 4 percig pirítjuk.
Köretnek salátát és rizst adhatunk.