Elkészítés: A hús megmossuk, konyhai papírkendővel felitatjuk róla a vizet, majd lehártyázzuk és felszeleteljük. Sóval, durva borssal megszórjuk, kevés olajon kíméletesen, körös-körül megsütjük. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Amikor megsült, hozzáadjuk a vaj felét, hogy finom szaftja legyen.
A dinnyét meghámozzuk, a dinnyehúst cikkekre vágjuk. A dinnyegerezdek mindkét oldalát forró teflonserpenyőben zsiradék nélkül megsütjük. Hozzáadjuk a mézet, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, elkeverjük, felforraljuk. Rátesszük a vaj másik felét, elkeverjük.
Tányérra helyezzük a sült dinnyecikkeket a szaftjával együtt, arra tesszük a sült hússzeleteket, amit meglocsolunk a levével. Köretnek kínálhatunk mellé főtt, sült burgonyát vagy burgonyakrokettet, tetszés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre