Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzpecsenye balzsamecetes-gombás májraguval

75 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pecsenyét az elkészítést megelőzően elővesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen, mikor a sütést elkezdjük. A sütőt előmelegítjük 90 fokra.

A húst a sütés előtt megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és zsiradék nélkül a húst körbe-körbe megpirítjuk, azaz kérget képzünk neki. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Ekkor egy tepsibe rakjuk, teszünk mellé tetszés szerint fokhagymát, hagymát, zöldfűszereket, és 1 órán át sütjük.

A májat apróra, a lilahagymát szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel. A gombát olivaolajon lepirítjuk, félretesszük.

Egy erősen felhevített serpenyőben lepirítjuk a pácolt májat, amit ízlés szerint sózunk. Mikor kész, összeforgatjuk a gombával.

A húst - miután kivettük a sütőből - pihentetjük 10-15 percet. Ezután felszeleteljük, és ízlésesen tálaljuk a raguval. Burgonyakörettel kínáljuk.

Megjegyzés

Ezzel a hússütési módszerrel a hús szinte egyáltalán nem veszít nedvességtartalmából, szaftosan omlós és lágy lesz. A gyönyörű rózsaszíntől pedig nem kell megijedni, tökéletesen átsültnek kell lennie.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss