Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésszűz
  • 40 dkg bébispenótlevél
  • 3 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst lehártyázom, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.

    A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom, a paprikát és a paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.

    2 evőkanál olajat felforrósítok egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütöm. Félreteszem és melegen tartom.

    Ezután a vajat megolvasztom, hozzáadom az áttört fokhagyma felét, majd beledobom a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztom. Ezt is félreteszem.

    A maradék forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Hozzáadom az áttört fokhagymát, és beleöntöm a tejszínt. Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forralom.

    Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom, és melléhalmozom a ragut.

Megjegyzés

A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.

LigetiK
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin