Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szűzérmék narancsos-rukolás salátával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej leveles saláta
  • 5 dkg rukkola
  • 3 narancs
  • 5 dkg tisztított napraforgómag
  • 2 fej fehér héjú hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 60 dkg sertésszűzérme

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A salátát és a rukolát megmossuk, leszárítjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, késsel a gerezdeket kivágjuk, a lecsurgó levet felfogjuk.

    2. A napraforgómagot bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk, megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb gerezdekre vágjuk.

    3. A húst serpenyőben, a felforrósított olajon kb. 8 perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a hagymát megpároljuk, meglocsoljuk a narancs levével és a borecettel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a narancsdarabokat.

    4. A húst felszeleteljük, meglocsoljuk a narancsos mártással. A salátát megszórjuk a napraforgómaggal, és a hússal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin