Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék narancsos-rukolás salátával

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 1. A salátát és a rukolát megmossuk, leszárítjuk. A narancsot megmossuk, meghámozzuk, késsel a gerezdeket kivágjuk, a lecsurgó levet felfogjuk.

2. A napraforgómagot bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk, megsózzuk. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb gerezdekre vágjuk.

3. A húst serpenyőben, a felforrósított olajon kb. 8 perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a hagymát megpároljuk, meglocsoljuk a narancs levével és a borecettel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a narancsdarabokat.

4. A húst felszeleteljük, meglocsoljuk a narancsos mártással. A salátát megszórjuk a napraforgómaggal, és a hússal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek