Elkészítés: A szűzérmét ujjnyi vastagra vágom, megforgatom őket a gyömbérrel összekevert indiai fűszerkeverékben, és kevés olajban felforrósított serpenyőben 2 percig sütöm oldalanként, majd egy tálba kiszedem, s alufoliával letakarva pihentetem.
A visszamaradt olajra öntöm a cukrot és a mézet, mikor kezd karamellizálódni, ráteszem a cikkezett lilahagymát, a narancsot, a fahéjat és a balzsamecetet. Amikor a hagyma és a narancs összeesett, a gránátalmamagokat beleszórom. Amikor forrt egyet a szósz, a húsokat beleforgatom, átforrósítom.
Krumplipürével tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre