Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérmék gorgonzola mártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 55-60 dkg sertés szűz
  • mustár
  • durvára őrölt tarka bors
  • A sütéshez:
  • fele olaj és fele vaj keveréke
  • A mártáshoz:
  • 20 dkg gorgonzola sajt
  • 1 dkg vaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • kb. 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A húst leöblítjük, leszárítjuk, a hártyáktól megtisztítjuk, kb. 8 részre daraboljuk. A puha húst ujjainkkal meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk, vékonyan mustárral megkenjük, finoman belemasszírozzuk a fűszereket, kb. fél órát pihentetjük.

Felhevített olaj-vaj keverékében mindkét oldalukat rövid idő alatt közepes hőfokon enyhe pirosodásig sütjük, melegen tartjuk.

A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük a liszttel, felengedjük hideg tejjel, kevergetve összeforraljuk. A darabolt sajtot beletesszük, olvadásig kevergetjük, közben ízesítjük borssal, szerecsendióval, citromlével, sóval.

Tálalhatjuk különféle körettel, esetemben párolt rizs és párolt vegyes zöldség volt a körete. A körettel célszerű a főzést kezdeni.

Megjegyzés

Nem fontos, de én kenyérpirítóval egy pár darab krutont sütöttem a hússzeletek alá, ami a pecsenye nedveket felfogja. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss