Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szűzérme roppanós zöldbabsalátával és paprika-vinegrettel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tisztított zöldbab
  • 40 dkg sertésszűz
  • 5 dl zöldségleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 levél zsálya
  • 2 szál kakukkfű
  • A paprikavinegretthez:
  • 1 nagy piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 0,7 dl balzsamecet vagy vörösborecet
  • frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A sertrésszüzet, a meghámozott vöröshagymával, fokhagymával, zsályával, kakukkfűvel ízesített zöldséglevesben lassú tűzön 20 perc alatt megfőzzük.

A megtisztított zöldbabot éles késsel 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A paprikavinegretthez a megmosott leszárított piros húsú paprikát kicsi kockákra aprítjuk. Ezután a mustárt az olívaolajjal elkeverjük, hozzáadjuk a balzsam- vagy vörösborecetet, majd beleszórjuk a paprikát, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

A sertésszüzet éles késsel vékony szeletekre vágjuk, köralakban tányérra tesszük, a közepére halmozzuk a roppanós zöldbabot, és meglocsoljuk a paprikavinegrettel. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ehhez az ételhez használhatunk csirkemellfilét, pulykamellfilét, borjúhúst, bárányfilét, lazacfilét, harcsafilét, stb.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss