Elkészítés: A sertrésszüzet, a meghámozott vöröshagymával, fokhagymával, zsályával, kakukkfűvel ízesített zöldséglevesben lassú tűzön 20 perc alatt megfőzzük.
A megtisztított zöldbabot éles késsel 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A paprikavinegretthez a megmosott leszárított piros húsú paprikát kicsi kockákra aprítjuk. Ezután a mustárt az olívaolajjal elkeverjük, hozzáadjuk a balzsam- vagy vörösborecetet, majd beleszórjuk a paprikát, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.
A sertésszüzet éles késsel vékony szeletekre vágjuk, köralakban tányérra tesszük, a közepére halmozzuk a roppanós zöldbabot, és meglocsoljuk a paprikavinegrettel. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre