Elkészítés: A vajat teflon edényben megolvasztom, az apróra vágott hagymát üvegesre dinsztelem benne, ha kész, leveszem a tűzről. Közben a húst kb. 1/2 cm vastagságúra szeletelem (ha vastagabbra sikerül, ki lehet klopfolni). Mindkét felét sózom, borsozom, paprikázom. Egy teflon edenybe olajat teszek (keveset, éppen beterítse az edény alját), megsütöm a húsokat, mindkét oldalukon pirosra. A már kész húst jénai tálba teszem melegre (kis hőfokon, sütőbe vagy főzőlapra). Az edényben maradt olajra ráöntöm a bort és a gombat, 2 percig párolom, utána beleteszem a mustárt és a hagymát. Amikor ezeket szép simára kikevertem, jöhet a tejszín. Amikor rottyan egyet (tejszínnek nem jó, ha főzik) leveszem, és a meleg húsra öntöm. Rizzsel vagy sült krumplival nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre