Szűzérme fokhagymás-krémsajtos mártásban

default user icon
5 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg szűzérme
  • 3-4 tömlős sajt (natúr vagy tejszínes)
  • 2 dl tejszín
  • fokhagyma ízlés szerint (én kb. fél fejjel készítem)
  • bors
  • vaj (vagy olaj)
  • díszítésnek aprított petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A szűzérmét csíkokra vágom, majd a felforrósított vajon (olajon) megpirítom, végül addig párolom, míg a hús megpuhul. Közben sózom, borsozom. Amíg a hús párolódik, elkészítem a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverem a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjuak, végül beletöröm a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntöm a sajkrémes szószt, és rottyantok rajta egyet. Rizzsel vagy sült krumplival tálalom, tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

collie 6 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom! Kicsit félve öntöttem a husira a szószt, de hibátlan, és nagyon laktató. Pláne hogy én röszti burgonyával adtam. Még annyit variáltam, hogy a szószba tettem zöldfűszer keveréket:D tuti jó!!
Piller Szilvia 7 évvel ezelőtt
Gratulálok a recepthez! 2009-ben ez volt a karácsonyi vacsoránk második fogása és nem csalódtunk benne! Nagyon finom volt! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!
Nagy Júlia Katalin 8 évvel ezelőtt
Köszönjük! Ez valami döbbenetesen finom volt, úgy belaktunk, hogy alig bírunk megmozdulni. Csirkemellből készítettem és tettem bele bazsalikomot is, de biztos vagyok benne, hogy szűzérmével is nagyon-nagyon jó!
Ispánné Kata 8 évvel ezelőtt
Gratulálok! Ez valami mennyeien finom!!!!!! :-)
10 évvel ezelőtt
Emese79! Én mint szintén Emese kötelességemnek érzem kipróbálni a recepted. Ízlelés után újból nyilatkozom! Üdv!

Hasonló Receptek

Magazin