Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt (légkeveréssel) 70 fokra. A szélesmetéltet sós, forró vízben főzzük a megszokottól kissé keményebbre, szűrjük le, tartsuk melegen.
2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg benne a sertés szűzérméket úgy, hogy belül kissé rózsaszínűek maradjanak. Vegyük ki a szűzérméket a serpenyőből, tekerjük alufóliába, és sütőben tartsuk őket melegen.
3. A serpenyőben maradt olajban pároljuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, engedjük fel zöldséglevessel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a krémsajtot, és gyenge tűzön, kevergetve olvasszuk fel. Durvára törött borssal és sóval ízesítsük a mártást.
4. Helyezzük tányérra a főtt tésztát, rá a sertés szűzérméket, és locsoljuk meg a mártással. Azonnal fogyaszthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre