Szűzérme borsmártásban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg szélesmetélt
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg sertés szűzérme 8 darabba vágva
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 2,5 dl zöldségleves
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 teáskanál szemes bors (pl. piros, zöld vagy feketebors)

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt (légkeveréssel) 70 fokra. A szélesmetéltet sós, forró vízben főzzük a megszokottól kissé keményebbre, szűrjük le, tartsuk melegen.

    2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg benne a sertés szűzérméket úgy, hogy belül kissé rózsaszínűek maradjanak. Vegyük ki a szűzérméket a serpenyőből, tekerjük alufóliába, és sütőben tartsuk őket melegen.

    3. A serpenyőben maradt olajban pároljuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, engedjük fel zöldséglevessel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a krémsajtot, és gyenge tűzön, kevergetve olvasszuk fel. Durvára törött borssal és sóval ízesítsük a mártást.

    4. Helyezzük tányérra a főtt tésztát, rá a sertés szűzérméket, és locsoljuk meg a mártással. Azonnal fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Adagszám: 4
Elkészítési idő: 30 perc

Adagonként: kb. 2178 kJ / 520 kcal, fehérje 35 g, zsír 17 g, szénhidrát 56 g

Fotó: Philadelphia

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek