Elkészítés: A római köményt elkeverjük a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd éles késsel apróra vagdaljuk. Hozzákeverjük az őrölt borsot, végül a péppel egyenletesen megkenjük a húst. A szalonnaszeletekbe göngyöljük, tepsibe fektetjük, mellé önjük a sört és az olajat, végül alufóliával lezárjuk. 25 percig sütjük, azután a fóliát eltávolítjuk, és levével locsolva megpirítjuk. Ha elkészült, 15 percig pihentetjük, azután formás, ujjnyi szeletekre szabjuk. Hagymás tört burgonyával, esetleg burgonyapürével tálaljuk. Levét sűrűre beforralva adhatjuk asztalra, külön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre