Keress receptre vagy hozzávalóra

Szüreti töltött szőlőlevél és töltött paprika

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • törött szegfűbors
  • pirospaprika
  • 12,5 dkg (1 tasak) gyors rizs
  • 6-8 db piros színű, vastag húsú érkezési paprika
  • szőlőlevelek

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, ízesítjük borssal,
    sóval, pirospaprikával, kb. 10 percig pároljuk.

    Megfőzzük a tasakos rizst, majd összekeverjük a megpárolt darált hússal.

    A paprikából kiszedjük a magházát, és megtöltjük a húsos-rizses töltelékkel.

    Kevés olajat öntünk egy tepsibe, beletesszük a töltött paprikákat, és sütőbe toljuk, kb. fél órát sütjük, közben locsoljuk.

    Ugyanezt a tölteléket tölthetjük szőlőlevélbe is. A megmosott szőlőlevélbe beletesszük a
    tölteléket, alakjától függően összetekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk. Sorbarakjuk a kiolajozott tepsibe. Barnára sütjük, közben locsoljuk.

    Tálaláskor tejfölt locsolhatunk rá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin