Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szüreti marhapörkölt II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,2 kg marhalábszár
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 6 dl vörösbor
  • 6 dl frissen préselt must
  • 4 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 cikk zellergumó
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágom. A húst megmosom, majd egyforma kis kockákra aprítom. A zöldpaprikát felszeletelem, a zellert lereszelem, a paradicsomot karikára vágom. A kolbász bőrét lehúzom, vékonyra karikázom.

    A szalonnát kiolvasztom, és a hagymát megfonnyasztom rajta. A tűzről lehúzva azonnal belekeverem a pirospaprikát, ráöntök 1 dl vizet és hozzáteszem a kockára vágott húst. Fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, hozzáteszem a zellert, s együtt pirítom néhány percig. Ezután jön az ételbe a zúzott fokhagyma, a zöldpaprika és a paradicsom. Ráöntöm a mustot és a vörösbort, majd fedő alatt puhára párolom.

    Kevés, de sűrű leve maradjon.

    Köretként jó barnára pirított házi tarhonyát vagy fehér, foszlós házikenyeret kínálok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin