Elkészítés: A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágom. A húst megmosom, majd egyforma kis kockákra aprítom. A zöldpaprikát felszeletelem, a zellert lereszelem, a paradicsomot karikára vágom. A kolbász bőrét lehúzom, vékonyra karikázom.
A szalonnát kiolvasztom, és a hagymát megfonnyasztom rajta. A tűzről lehúzva azonnal belekeverem a pirospaprikát, ráöntök 1 dl vizet és hozzáteszem a kockára vágott húst. Fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, hozzáteszem a zellert, s együtt pirítom néhány percig. Ezután jön az ételbe a zúzott fokhagyma, a zöldpaprika és a paradicsom. Ráöntöm a mustot és a vörösbort, majd fedő alatt puhára párolom.
Kevés, de sűrű leve maradjon.
Köretként jó barnára pirított házi tarhonyát vagy fehér, foszlós házikenyeret kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre