Szüreti köleskása

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg köles
  • 1 nagy evőkanál zsír
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 db fehér paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db közepes burgonya
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A zsíron megpároljuk a karikára szelt répát, gyökeret és burgonyát, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és zellerzöldet. Összepároljuk, s felöntjük 1,5 liter vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt, sót, borsot.

    Félóra főzés után beletesszük a megmosott kölest és az apróra vágott zöldségzöldet. Addig főzzük, amíg a köles ki nem fakad. Ha kevés a víz, pótoljuk.

    Közepes sűrűre főzzük, majd enyhén összetörve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

VIRÁG Ferencné 5 évvel ezelőtt
A Szüreti köles kása a mi vidékünkön juhhúsos kása néven ismert. A recept annyiban különbözik, hogy a köleskását a birkahúsból készült csontlében főzik, a zöldségek pedig reszelve kerülnek a húslébe. Amikor kifakadt a köles, krumpli nyomóval összetörik a kását - némi birkapörkölt szafttal feltuningolva. Ez a kása Kecskemét környékén a szüreti ételek egyik legfontosabbika, amit a Tóth Pálnés pogácsa ( aminek sajnos már nem tudom megszerezni a receptjét) ízharmóniája zárt. Nálunk egyetlen szüret sem múlt el juhhúsos kása nélkül:). Aki szereti a birkát bátran elkészítheti, nagyon finom eledel ez a párosítás:) Szép napot, jó sütés-főzést mindenkinek:)

Hasonló Receptek