Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szüreti kacsasült gesztenyével

Szüreti kacsasült gesztenyével

Hozzávalók

  • 4 db bőrös kacsacomb / kb. 30 dkg/ db/
  • 2 db őszibarack
  • 1 fürt színes szőlő
  • bors
  • 1 ek vaj/margarin
  • 0,5-1 dl fehérbor vagy szőlőlé
  • 1-2 ek méz vagy nádcukor
  • 10 dkg főtt gesztenye különlegesség /vásárolt/
  • 1-2 ek olaj és vaj a sütéshez
  • 1 tyúkhúsleves kocka

Elkészítés

    A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és fél-egy órát állni hagyjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd a kacsacombok mindkét oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a borral vagy szőlőlével, hozzáadjuk a leveskockát, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a magnélküli szőlőszemeket, a gerezdekre vágott őszibarackot és készre pároljuk. A kacscombokat kivesszük, mézzel megkenjük, sütőben vagy serpenyőben ropogósra sütjük. Közben a mártást leszűrjük, kevés vajat adunk hozzá, kissé besűrítjük.
    A mártásba visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a főtt gesztenyét.
    Sült lilakáposztával / amihez felhasználtuk a párolt gyümölcsöket és kevés mártást/, sült burgonyával, karamellizált őszibarack gerezdekkel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin