Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szupervastag bögrés palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az öntethez (1 bögre 2,5 dl):
  • 50 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • A palacsintához:
  • 1,25 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek reszelt citromhéj
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1,5 bögre liszt
  • 1/3 bögre cukor
  • 1 ek sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 bögre kukoricakeményítő
  • 1/2 tk só
  • 6 ek vaj

Elkészítés

  1. Az epret megszórjuk egy csipet sóval, és egy krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Az eperpépet egy tiszta textildarabba merjük, és egy tál fölött kifacsarjuk a levét.
  2. A megmaradt pépet egy turmixgépbe tesszük, és a cukorral, a citromlével és a vaníliakivonattal összeturmixoljuk, egy üvegcsébe tesszük, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  3. A palacsintához egy tálban összekeverjük a tejet, a citromlevet, a citromhéjat, a tojásokat és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban a lisztet, a cukrot, sütőport, a szódabikarbónát, a keményítőt és a sót elkeverjük, majd hozzáöntjük a tojásos tejet.
  4. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk,  majd egy picit megbarnítjuk,  és hozzáöntjük a tésztamasszánkhoz, és simára keverjük vele.
  5. A vajas serpenyőbe öntjük a tésztát, és fedő alatt, kb.160 fokon, 15 percig sütjük az egyik oldalát, majd egy tányér segítségével megfordítjuk, és újabb 5 percig sütjük a másik oldalát, ímmár fedő nélkül. Még melegen, a házi eperöntettel tálaljuk.

Nézd meg az elkészítést videón >>> 

Epres receptek minden mennyiságben >>> 

GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss