Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuperhősök reggelije: ezeket minden gyerek imádja

default user icon
MME
Az otthoni munkavégzés a digitális oktatás ideje alatt is nagyon fontos, hogy gyermekeink tudjanak koncentrálni, ehhez pedig elengedhetetlen a bőséges, tápanyagokban gazdag reggeli. A reggeli rutin is izgalmasabbá tehető, ha változatos, kreatív, szuperhősökről elnevezett finomságokkal lepjük meg a kicsiket.

A nap során elsőként elfogyasztott táplálék látja el kellő energiával a testet ahhoz, hogy teljes erőbedobással működhessen. Ezért aztán nem meglepő, hogy a kutatások szerint azok a gyerekek, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal jobb eredményeket érnek el az IQ-teszteken.

A korai étkezés persze nem csak hétköznap fontos. Hétvégén, amikor a család jobban ráér, üljünk együtt az asztalhoz, és reggeli közben tervezzük meg közösen a napunkat. Ez a kijárási korlátozás idején még fontosabb, hiszen az életterünk a lakásra – és ha szerencsénk van, az udvarra – korlátozódik.

De lássuk akkor ezeket a szuper(hős) reggeliket!

Batman burgonyasajtja

2 személyre áttörünk 10 dkg főtt burgonyát. Hozzákeverünk 1 db finomra vagdalt főtt tojást, 5 dkg vajat, 1 ek tejfölt, 10 dkg natúr krémsajtot és 5 dkg reszelt goudát (vagy más tetszőleges, erősebb ízű sajtot). Sóval és őrölt köménnyel ízesítjük, pirítóssal tálaljuk.

Macskanő müzlije

1 személyre összekeverünk 2-2 ek puffasztott rizst és zabpelyhet, illetve 1-1 tk mazsolát és darált mandulát. Ráöntünk 150 ml tejet vagy natúr joghurtot, és csorgatunk a tetejére egy kevés mézet. Gazdagíthatjuk banánnal, eperrel, almával vagy bármilyen gyümölccsel, amit a gyerekek szeretnek.

Thor tojáskrémje

4 személyre félkeményre főzünk 4 db tojást 6 perc alatt, majd pépesítjük, és kikeverjük 2 ek tejföllel. Ízesítjük 1-1 csipet sóval és fűszerpaprikával, majd hozzáadunk 1 tk felaprított petrezselymet, valamint 1 ek reszelt sajtot. Krémesre keverjük, és pirítósra kenjük. De ha a pirítóst ujjnyi vastag rudakra vágjuk, a gyerekek ezzel is kimártogathatják a tojáskrémet.

Amerika kapitány almaturmixa

Ha a gyerek unja a kakaót vagy a teát, készíthetünk neki almaturmixot! Ehhez megpucolunk és kimagozunk 1 db almát, felkockázzuk, majd összeturmixoljuk 200 ml tejjel, 1 késhegynyi fahéjjal és ½ ek mézzel. 

9+1 ÖRÖK KEDVENC ÉTEL, AMIT A GYEREKEK IMÁDNI FOGNAK >>> 

3 GYORS TIPP: SÓS FALATKÁK ÉDES TÉSZTÁBÓL GYEREKEKNEK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss