Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 könyv a szuperételekről, amit el kell olvasnod!

Egyre többet hallani a szuperételekről. Önmagában egyetlenegy étel sem szuper értékű, de néhány élelmiszernek kiemelkedően magas a vitamin-, ásványianyag-, zsírsav-, rost- és antioxidánstartalma. Ezekből a könyvekből megtudhatod, hogy melyek ezek. Ha csak néhányat beillesztesz közülük a mindennapi étrendbe, máris sokat tettél a magad és családod egészségéért.
David Wolfe: Superfood – A jövő ételei a teljes egészségért

A szerző világhírű egészségszakértő, aki utazásai során összegyűjtötte bolygónk legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező táplálékait. Nem kell feltétlenül egzotikus, drágán beszerezhető csodaszerekre gondolni: mindegyiket évezredek óta fogyasztja az emberiség. Az olvasmányos kalauz megalapozott tudományos bizonyítékokkal is szolgál, továbbá a nyersanyagok ismertetése mellett egyszerű recepteket közöl, melyeket mindenki a saját ízlése szerint variálhat.

(Édesvíz Kiadó, 2015, 3990 Ft ) 

Kelly Pfeiffer: Szuperételek: együnk egészséget minden nap!

Tudtad, hogy a fodros kel több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs és több kalciumot, mint egy pohár tej? Hogy az áfonya gazdagabb antioxidánsban, mint bármely más gyümölcs? És hogy a quinoa nem gabonaféle, hanem mag, ezért teljes mértékben gluténmentes, ugyanakkor a magas vas-, mangán-, lizin- és riboflavin-tartalma révén stabilizálja a vércukorszintet, hozzájárul az optimális testsúly megőrzéséhez és serkenti az agyműködést. A könyvben közel száz gyors és egyszerű recept található 10 ismert szuperételből, amelyek megmutatják, hogyan teheted ezeket változatos formában a mindennapi étkezések részévé.

(Bioenergetic Kiadó Kft., 2015, 3600 Ft)

Julie Morris: Superfood smoothie – 100 ízletes és energiát adó ital receptje

A könyveivel a New York Times sikerlistájának élén álló Julie Morris szakács, író, oktató, a növényalapú élelmiszerek és szupertáplálékok szószólója. Útmutatása és egy turmixgép segítségével könnyedén készíthetsz tápanyagokban gazdag, finom szuperitalokat, amelyekből minden korty az egészségedet szolgálja. A smoothie-k gyengéden teremtik meg a jóllakottság érzését és egy-egy étkezést is kiválthatnak a nap során. A könyvben különböző támpontok segítik az eligazodást az életerőt adó „szuperkortyok” világában, így a receptek között hatásuk és összetevőjük alapján is könnyedén tudsz válogatni.

(Édesvíz Kiadó, 2016, 3990 Ft)

Ezek is érdekelhetnek

Friss