Hogyan jó a szilva?
Hát puszilva. Ezt a poént még a nagymamától és anyukámtól örököltem, azóta a lányokkal is mindig ellőjük, ha szilvás ételt készítünk. Mindig engedem, hogy sütés közben kóstoljanak, bepusziljanak pár darabot. A kicsi felezett és magozott, a nagy kenőkéssel kockára vágta, a szilvákat. Aztán jöhetett a mancsolás. Ez a legkedvesebb tevékenységük, amikor is mézzel és fahéjjal megszórjuk a szilvát és a mancsokkal alaposan elkeverjük. Ezután a nyalakodás nem ér, hanem kötelező.
Hatásos a székrekedés ellen
Bár a szilva nem egy vitaminbomba, fogyasztását még is jó, ha beiktatjuk. Magas rosttartalma miatt az emésztés barátja, a székrekedés ellen is bevethető.
Nyílgyökér liszt
Bár egyre nagyobb fenntartásokkal, de igyekszem az élelmiszerpiacon megjelenő újdonságokat kipróbálni. A nyílgyökér liszt nagyon hasonlít a keményítőre, egy jóféle, könnyen emészthető sűrítő anyag. Nemcsak krémeket, de szószokat is könnyedén készíthetünk vele. A gyümölcstorták átlátszó bevonatánál is működik.
A gyerekek kedvenc szilvás pitéje receptet itt találod >>>