Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuperegészséges rozmaringos-szilvás pite, ahogy a gyerekek szeretik!

Nagyon szeretem hétvégenként az olyan desszerteket, amelyeket a lányokkal együtt készíthetek. Ez is egy ilyen együtt gyúrós, nyújtós fajta, a szilvák felezése és magozása már egy 3 évesnek is könnyen megy.
Hogyan jó a szilva?

Hát puszilva. Ezt a poént még a nagymamától és anyukámtól örököltem, azóta a lányokkal is mindig ellőjük, ha szilvás ételt készítünk. Mindig engedem, hogy sütés közben kóstoljanak, bepusziljanak pár darabot. A kicsi felezett és magozott, a nagy kenőkéssel kockára vágta, a szilvákat. Aztán jöhetett a mancsolás. Ez a legkedvesebb tevékenységük, amikor is mézzel és fahéjjal megszórjuk a szilvát és a mancsokkal alaposan elkeverjük. Ezután a nyalakodás nem ér, hanem kötelező.

Hatásos a székrekedés ellen

Bár a szilva nem egy vitaminbomba, fogyasztását még is jó, ha beiktatjuk. Magas rosttartalma miatt az emésztés barátja, a székrekedés ellen is bevethető.

Nyílgyökér liszt

Bár egyre nagyobb fenntartásokkal, de igyekszem az élelmiszerpiacon megjelenő újdonságokat kipróbálni. A nyílgyökér liszt nagyon hasonlít a keményítőre, egy jóféle, könnyen emészthető sűrítő anyag. Nemcsak krémeket, de szószokat is könnyedén készíthetünk vele. A gyümölcstorták átlátszó bevonatánál is működik.

A gyerekek kedvenc szilvás pitéje receptet itt találod >>> 

Itt olvass tovább bloggerünkről, Dóriról! >>> 

Szilvás receptjeinket itt találod>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss