Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuperegészséges diós-banános kenyér

MME MME
1
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk.
3. A banánt kissé összenyomkodjuk, majd a tejszínnel összeturmixoljuk.
4. A vajat a cukorral és a xylitollal habosra keverjük, majd a tojásokat is hozzákeverjük (nem kell szétválasztani).
5. A liszteket összekeverjük a sütőporral és dióval.
6. Az egészet alaposan összekeverjük (liszteket, tojásos masszát, tejszínes banánt), és a formába öntjük. Ha valaki édesítésnek (vagy csak úgy) tenne bele mazsolát, azt is ekkor kell.
7. 75 percig kell sütni 180 fokon. De ellenőrizzük, mielőtt kivesszük, nem ragad-e még a tészta (tűpróba!), mert lehet, hogy még egy kicsit rá kell húzni - attól függ pontosan milyen hosszú, milyen széles a formánk.
8. Ha kész, 15 percig még a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd rácsra borítjuk megszáradni.

Megjegyzés

Ha teljes kiőrlésű liszt is kerül bele, nem lesz egészen könnyű és száraz a tészta belseje, különösen ha nagyon magas a kenyér. De ez ilyen, ilyennek kell lennie, és ettől még fiiinom!!! (És egészen egészséges is!) Ha szárazabbra szeretnénk, próbáljuk fehér liszttel és nem kenyérsütő formában, hanem sima tepsiben, hogy vékonyabb legyen a tészta (és figyeljük az időt, mert valószínűleg akkor hamarabb megsül! Nehogy a végén még kiszáradjon!)
Este olvasztott csokival, reggel lekvárral - vagy csak úgy magában.

Recept és fotó: Rachel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss