Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tojásos trükk, amit mindenkinek ismernie kell

A tojás remek fehérjeforrás, finom, tápláló és sokféle étel készíthető belőle. Ha pedig néhány trükköt is ismerünk, akkor még könnyebb dolgunk lesz a tojással a konyhában.

1. Így ellenőrizd, hogy jó-e még

Fontos tudni, hogy jó-e még a tojás, amit használni készülsz. Ezt pedig nagyon egyszerűen leellenőrizheted. Tölts vizet egy tálba és rakd bele a tojásokat. Amelyik feljön a víz tetejére az már öreg, ne használd. A tál alján lévők használhatóak, amelyik fekszik, az a legfrissebb.

2. Így válaszd szét

Bizonyos ételek elkészítéséhez szükség van arra, hogy szétválaszd a tojás sárgáját és a fehérjét. Ezt is nagyon egyszerűen megteheted, csak egy műanyag flakonra lesz hozzá szükséged. Szippantsd be a szájával a feltört tojás sárgáját és rakd át egy másik tálkába. Ha nincs kéznél flakon, akkor egy tölcsér is jól jöhet. Rakd a tölcsért egy pohár fölé, törd fel a tojást és csurgasd bele felülről, a fehérje a pohárig folyik majd, a sárgája a tölcsérben marad.

3. Így hámozd meg könnyedén

Ha főt tojást készítesz, meggyűlhet a bajod a hámozással, de szerencsére erre is vannak módszerek, amik segíthetnek. Miután megfőzted a tojást rakd egy pohárba, tölts rá vizet, takard le a pohár száját a tenyereddel vagy egy kistányérral, és rázd össze. Utána már könnyen leszedheted a megtöredezett héjat.
Az is segíthet, ha egy karika citromot is raksz a vízbe, amikor főzöd a tojást, utána sokkal könnyebben le fog jönni a héja.

4. Így formázd

Feldobnád egy kicsit az étkezést és például szív alakú tükörtojást készítenél a szerelmednek vagy a gyerekeknek? Többféleképpen is megteheted. Ha vannak sütőformáid, helyezd a választott formát a serpenyőbe és abba üsd bele a tojást, amikor kész, csak le kell szedned róla. Maga a keret is lehet ehető, például, ha egy szelet paprikába ütöd a tojást, virágforma lesz a végeredmény.  Vagy cakkozz be egy virslit, csinálj belőle kör vagy szív alakú formát úgy, hogy egy fogpiszkálóval összetűzöd a végét. Egy sütőformával kivághatod egy szelet toast kenyér közepét is, oda is kerülhet a tojás. Egyszerű és nagyszerű reggeli vagy uzsonna lesz belőle.

5. Így készíts mini tükörtojás

Ha valami különlegesre vágysz, készíthetsz mini tükörtojást is. Ehhez le kell fagyasztanod a tojást. Ha ez megvan, rakd meleg vízbe pár másodpercre, hogy fel tudd törni. Miután meghámoztad, érdekes látvány lesz az összefagyott tojás, szeleteld fel és rakd a serpenyőbe és készülhetnek is a tükörtojáskák.

MI A KÜLÖNBSÉG A BARNA ÉS A FEHÉR TOJÁSOK KÖZÖTT?>>> 

MI TÖRTÉNIK A TOJÁSSAL -32 FOKON? VIDEÓ!>>> 

6 OK, AMIÉRT A TOJÁS SEGÍTI A FOGYÁST>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss