Szuper szigorú diéta Jennifer Lopez mintájára!

Jennifer Lopez 46 évesen is olyan csúcsformában van, hogy alakját számos huszonéves is megirigyelheti. Persze nem csupán adottság, hogy ennyi idősen is ilyen bombázó: bemutatjuk a szép színésznő szigorú diétáját!

Mire van szükséged ahhoz, hogy te is olyan sugárzóan gyönyörű legyél, mint Jennifer Lopez? A szuper díva szerint a legfontosabb, hogy mit eszünk, mert az nem csupán az alakunkra, a bőrünkre, a hajunkra van kihatással, hanem a kisugárzásunkra, a hangulatunkra is. Jennifer a világhírű tréner, Tracy Anderson útmutatásai szerint étkezik és edz, aki Gwyneth Paltrow és Shakira edzéseit is irányítja három alapszabály szerint.

1. Változatos edzések minden nap!

Jennifer esetében az volt a legfontosabb szempont a diétája és az edzésterve kialakításakor, hogy ne változzon meg a jellegzetes alakja: ne legyen kisebb sem a melle, sem a popsija, ugyanakkor legyen állóképessége, és feszes legyen mindenütt, hogy a színpad legszéléről se láthassanak rajta hibát a rajongói. Ezért Jennifer minden nap edz 60 percet: ennek egyik fele kardióedzés, a másik fele súlyzós erősítés. Fontos, hogy egy-egy gyakorlatot tíz napig végez, utána új feladatsor következik – így éri el, hogy izmai tónusosak.

Fogyj úgy, hogy közben jókat eszel! >>>

2. Non-stop diéta

Glutén-, só-, és cukormentes étrendre esküszik Jennifer Lopez, arról pedig pláne nem lehet szó, hogy étkezési színezék, tartósítószer, vagy más adalékanyag kerüljön a tányérjára. A sztár a magas fehérjebevitelre esküszik, ezért reggelire mindig fehérjeturmixot iszik fagyasztott gyümölcsökkel. 

Sosem koplal, mert szerinte azzal csak energiát veszítünk, nem pedig kalóriákat. Ezért Jennifer naponta ötször étkezik kis adagot, amely hús-zöldség párosításból áll össze. Fehérjedús étrend híve, ezért szóját, sajtokat, túrót is gyakran illeszt az étrendjébe. Egy héten legalább négyszer fogyaszt halat, vagy rákot, és a óvakodik a zsíros húsoktól: pörkölt például nála szóba sem jöhet. Ahogy a burgonya is tiltólistán szerepel nála, szerinte annál hizlalóbb étel nincs a világon – pedig a gyerekei rajonganak a sült krumpliért. És még valami szóba sem kerülhet Jennifernél: az alkohol. Köztudottan soha nem iszik alkoholt, mert az extra kalória, ami számára tilos.

3. Kötelező a pihenés!

Jennifer Lopez igyekszik minden este már éjfél előtt aludni, mert híve annak a tézisnek, hogy az igazán pihentető mély alvás fázishoz már éjfél előtt aludni kell. A mindennapi edzések, a rohanó életmód, a számtalan üzleti út mellett J.Lo ügyel arra, hogy mindig pihenjen: noha hétvégén általában dolgozik, ezért mindig hétköznapkon jelöl ki egy-két napot arra, amikor a gyerekeivel játszhat. A fergeteges bulik, csillogó partik nem férnek bele az életritmusába, a pihenés és az alvás azonban kell ahhoz, hogy újult energiával álljon neki egy-egy új napnak. 

Tovább olvasnál diétás tippeket? Nézz körbe itt! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin