Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szultán kedvence padlizsánköret

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Nyílt lángon megsütjük a padlizsánokat. Folyó hideg víz alatt hirtelen lehűtjük, majd leszedjük a megszenesedett héját. Hagyjuk lecsorogni a levét, majd alaposan összevágjuk fakéssel. Természetesen lehet mixelni is gépben.

Közben 2 kanál olívaolajat és egy diónyi vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Akkor felöntjük a hideg tejjel, miközben folytonosan kevergjük, hagyjuk besűrűsödni a besamelt, néha-néha még egy korty tejet öntünk alá. Amikor a liszt megfő, a mártás meg vastag tejfölszerű lesz, hozzáadjuk a padlizsánpépet, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, s tovább főzzük még 3-4 percig. Friss kecskesajtott morzsolunk belé, megkeverjük és tálaljuk.

Megjegyzés

Egy kitűnő körítés a török konyhából, a tévéből lestem el, picit megváltoztattam. Először hús nélkül ettem, megállja a helyét a vegetáriánus konyhában akár mint egy főétel.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss