Elkészítés: Nyílt lángon megsütjük a padlizsánokat. Folyó hideg víz alatt hirtelen lehűtjük, majd leszedjük a megszenesedett héját. Hagyjuk lecsorogni a levét, majd alaposan összevágjuk fakéssel. Természetesen lehet mixelni is gépben.
Közben 2 kanál olívaolajat és egy diónyi vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Akkor felöntjük a hideg tejjel, miközben folytonosan kevergjük, hagyjuk besűrűsödni a besamelt, néha-néha még egy korty tejet öntünk alá. Amikor a liszt megfő, a mártás meg vastag tejfölszerű lesz, hozzáadjuk a padlizsánpépet, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, s tovább főzzük még 3-4 percig. Friss kecskesajtott morzsolunk belé, megkeverjük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre