Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szombaton nyílik Széll Tamás új étterme, ilyen finomságok lesznek az étlapon

default user icon
MME
Az Onyx éttermet elhagyva Széll Tamás és Szulló Szabina először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.

Ígéretük szerint egyszerű, átgondolt ételeket kínálnak, és az ízek egyensúlyára, az alapanyagok megfelelő összehangolására koncentrálnak. Étlapjukon elsősorban a magyar alapanyagok adta lehetőségeket törekednek bemutatni, illetve saját elképzelésüket a magyar konyháról, hogy az minden szempontból megfeleljen a modern kor és a kortárs gasztronómiával szembeni elvárásoknak.

“Évek óta bennünk van az a szándék, hogy lehetőleg magyar alapanyagokkal dolgozzunk, és valamelyest magyar irányba haladjunk. Nem fogunk újragondolt gulyáslevest vagy töltött káposztát adni, viszont tervezünk halászlevet, az sem titok, hogy hellyel-közzel ugyanazt, amit Nicola Portinarival találtunk ki. És lesz gulyás, bármilyen meglepő, de valamelyest klasszikus formában. Ezen kívül a többi étel inkább az alapanyagra fog támaszkodni, nem a hagyományos népi receptekre.” – mondja a koncepcióról Széll Tamás.

A STAND fiatal, elhivatott csapatában sokakkal már évek óta együtt dolgozik a két séf.

“Egy éttermi csapat olyan, mint egy focicsapat. Nyilván össze vannak vásárolva a legjobb játékosok, de a pályán a lelküket is kiteszik és csapatban gondolkoznak. Nagyon hasonló a konyha és a szervíz viszonya is. Akkor tud működni, ha összeszokott, szívesen bejáró, akár baráti viszonyban lévő emberek dolgoznak együtt.” – mesél a STAND csapatáról Széll Tamás

“Egy tányér akkor áll össze, ha három, vagy hat, vagy tizenegy ember együtt tud dolgozni. Ha valaki elmegy szabadnapra, akkor a másik úgy találja ott a pályát, mintha ő hagyta volna ott. Az én elképzelésem szerint a személyzet köré kell építeni az éttermet és nem fordítva. Ez többéves, évtizedes folyamat, de megéri.”

A tulajdonos-séfek szándéka szerint nem lesznek meghatározott gyakoriságú étlapváltások, ételekben és azok cseréjében gondolkodnak, szeretnék, ha az étlap fele emblematikus ételeket tartalmazna. Természetesen az étlapon megtalálható a 8 fogásos „Séf Menü”, melyet végigkóstolva a vendégek teljes képet kaphatnak Szulló Szabina és Széll Tamás konyhai filozófiájáról.

A STAND ebédidőben és vacsorára várja a vendégeket július 7-től.

OTTHAGYJA A MICHELIN-CSILLAGOS ONYX ÉTTERMET A BOCUSE D'OR-GYŐZTES SZÉLL TAMÁS>>> 
ÍGY ÉLTE MEG SZÉLL TAMÁS A BOCUSE D’ORT>>> 
EGY SÉF MINDIG SAJÁT ÉTTEREMRŐL ÁLMODIK - INTERJÚ SZÉLL TAMÁSSAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss