Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szülinapi puncstorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 50 dkg porcukor
  • csipet só
  • 10 evőkanál forró víz
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • a leeső tészták
  • 1,5 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 3 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • szükség szerint babapiskóta
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 2-3 evőkanál málnaszörp

Elkészítés

    Elkészítés: Már 2 nappal előtte megsütöttem egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsiben a piskótá a hagyományos módon.

    Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb. 22 cm hosszú, 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét 2 lappá vágtam el, még az alsó lap tetejéből is faragtam le egy kicsit, és az itt leeső darabokat is a többihez tettem.

    A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy addig kell főzni, amíg nem vet buborékokat. Ebbe a szirupba öntöm a rumot, és az egészet ráöntöm a tésztadarabkákra, hozzáadom a mazsolát és a diót, és kézzel összedolgozom. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele még 2-3 babapiskótát is.

    A szív alapomra kentem baracklekvárt, ráhalmoztam az összes tölteléket, a szív másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen. Rátettem egy vágódeszkát, és így pihent 1 éjszakát a hűtőben.

    A nagy napon már csak a mázat csináltam meg: a porcukorhoz előbb a tojásfehérjét kevertem, a szörpöt csak óvatosan, apránként öntöttem, mert nem szabad hígnak lennie, éppen kenhető mázat kell kapjunk. Én még egy kis tejszínhabbal is díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin