Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szülinapi oroszkrémtorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg barna cukor
  • 8 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 7,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka vagy meggylé
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 üveg meggybefőtt (kb. 45 dkg gyümölcs)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a vajat, és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük.

A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.

A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, 2 evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, kihűtjük.

A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott 3 lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggytöltelék felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggytöltelék másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük.

A maradék tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.

Megjegyzés

A kisfiam segítségével készült. - TMonaliza

Ezek is érdekelhetnek