Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a vajat, és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük.
A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, 2 evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, kihűtjük.
A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott 3 lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggytöltelék felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggytöltelék másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük.
A maradék tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.