Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, miközben beleszórjuk kanalanként a cukrot. Amikor már jó kemény a hab, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéj felét. Végül óvatosan belekeverjük habverővel kanalanként a lisztet.
Egy nagy tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. Először nagy lángon, majd takarékon sütjük tűpróbáig.
A krémhez a margarint jól kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót és a citrom maradék héját. A tejet a zselatinnal felforraljuk, majd kihűtjük, és ráöntjük a túrós keverékre, összeforgatjuk.
A kihűlt piskótát a formában körbebéleljük sütőpapírral. Ráöntjük a még híg masszát, elsimítjuk, és hagyjuk, hogy lefolyjon körbe a piskóta körül, így az szép fehér és sima lesz kívülről.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyümölccsel kirakjuk. 2 dl gyümölcslébe belekeverjük a másik csomag zselatint, hagyjuk megdermedni, majd tűzön felolvasztjuk gyöngyözésig, de forrnia nem szabad. Végül langyosra hűtjük, miközben állandóan kevergetjük, hogy meg ne dermedjen, és kanállal ráöntögetjük a tortára.
Ismét hűtőbe tesszük, és kb. fél óra elteltével már szeletelhető is.