Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Születésnapi mogyoróvajas torta

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tortához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg őrölt dió,
  • A krémhez:
  • 5 dl hideg habtejszín
  • 3 ek mascarpone
  • 15 dkg fehér csoki nagyobb
  • 1 papaya szeletelve
  • 10 dkg 70%-os étcsoki
  • 2-3 ek mogyoróvajkrém olvasztva
  • A díszítéshez:
  • számgyertya
  • kandírozott citrushéj
  • marcipán szív és virág.

Elkészítés

  1. A szokásos módon elkészítjük a tortát azzal az eltéréssel, hogy a darált diót a liszttel keverjük össze.
  2. A tejszínből és mascarponéból habot verünk. Mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, néhány ek tejszínhabot adunk hozzá, kissé összekeverjük, majd belekeverjük a többi tejszínhabba. Hozzáadjuk a kockára vágott papayát.
  3. Következőképpen állítjuk össze a tortát: először vízszintesen középen ketté vágjuk, az egyik lap képezi az alapot. A másik lapból különböző méretű köröket vágunk. Alap, 2. sor legnagyobb kör, krém, közepes kör, krém, tészta a közepe. Következő 3. sor, tésztára krém, krémre tészta. Ezzel a variációval, magasabb lesz a tortánk. /nem kétlapos/
  4. Tetején a krémes részre csurgatjuk a mascarponés krémet, a piskótát pedig az olvasztott étcsokival vonjuk be, az alkalomnak, ízlésünknek megfelelően dekoráljuk. / a tésztákat meglocsoljuk az olvasztott vajkrémmel, így jobban tapad /

 

Megjegyzés

Battenberg torta alapján készült a 77. születésnap alkalmából./04.-04/ - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss