Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska

MME MME
5 3.8/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztom. Felteszem forrni a vizet. Megpucolom a burgonyát és megreszelem. Összekeverem a burgonyát, a lisztet, a tejfölt, a tojást és 2 evőkanál szalonnazsírt. Beleteszem a sót, borsot. Összekeverem, hogy nokedli állagú legyen, és a forrásba lévő vízbe szaggatom. Mikor megfőtt, a szalonna zsírjára teszem rá a juhtúrót és megforgatom. Tálaláskor a szalonnát a tetejére teszem. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Az újburgonyából nehezebb (van aki nem is szokta), mert leveses - több liszt kell bele. Óvatosan! Kb. 4 éve készítem minden hónapban egyszer. Mindig jobban és jobban sikerül.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss